kartun widget

Thursday, May 26, 2011

Riadah - Daki Bukit Broga


Baru-baru ini aku ada buat aktiviti..sbenarnya minggu lepas.Oleh sbb bz sesangat.baru mlm ni boleh update..hehe.sory..aktiviti ini melibatkan skot dari kursus di Plpl kinrara. Oleh sbb belum ada aktiviti bersama sepanjang kursus just untuk hilangkan tekanan jadi kami plan satu aktiviti menarik iaitu mendaki bukit broga. Dengan ketinggian 390 meter, 1279 kaki atas aras laut, pemandangan cantik ini dapat kita daki dgn hanya 45 minit daripada Kuala Lumpur. Ianya terletak 5 minit drpd University of Nottingham kampus Semenyih. Pendakian mengambil masa 30 minit hingga satu jam. laluannya standart jer..nak cakap mencabar sgt, x de la..sbb aku tengok budak 5 tahun pun leh nek ok jer..hehe.

Amacam cantik x?

Perjalanan kami dari kinrara ke semenyeh mengambil masa 1 jam jugak la..sbb tak sure sgt jln mana nk follow.first la katakan..kami bergerak dalam 3 biji kereta.kami memulakan perjalanan bertolak dari base pada 0430 pagi. sebelum subuh lagi tau..sbb plan nak tengok matahari terbit. memang cantik.rasanya x rugi dtg awal..cuaca mmg gelap, tp x risau la sbb touch light dr hphone kn ader.guna jer..


sebenarnya aku terkejut gak sbb walaupun we all dh dtg awal, masih ader ramai lagi yang datang awal dari kami.rupanya memang ramai naik bukit ni..x kira hari kerja atau cuti.. memang meriah..aku agak dalam 100 -150 orang gak nek bukit pada subuh tu..dan sempatlah aku solat di puncak bukit. dh stanby air mineral 2 botol.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin